Lisa di Campli

 

Specialiteiten:

  • Brandschilderen – met behulp van speciale verven beelden op glas creŽren, die vervolgens worden gebrand in een oven, laagje voor laagje. Deze stukjes gebrandschilderd glas kunnen worden gebruikt in glas-in-lood technieken.
  • Glas-in-lood – het ontwerp en de constructie van glas-in-lood panelen, hedendaagse of traditionele
  • Fusing – samen smelten van compatible glas
  • Slumpen – glas enigszins smelten zodat het de vorm van een mal krijgt
  • Appliquť – lijmen van glas stukken

Deze technieken zijn mooi op zichzelf, en kunnen ook worden gecombineerd om een vrijwel onbeperkte mogelijkheid van glaskunst uitdrukkingen te verkrijgen.

Ik ben altijd verbaasd en dankbaar voor de bijna oneindige mogelijkheden van glas – het kan worden gevormd, geschilderd, versmolten en gelijmd. De kleuren in het glas reageren op licht en veranderen met de tijd van de dag. Met glaskunst dat is opgehangen voor een raam heb je de dubbel plezier van niet alleen het glas, maar ook de schaduwen.

Ik werk in opdracht voor relatiegeschenken en unieke openbare kunstinstallaties. Ook creŽer ik nieuw werk voor opdrachtgevers, rekening houdend met de locatie, de architectuur en de positie van het kunstwerk en de persoonlijke voorkeuren van de klant.

In mijn jongere jaren in de Verenigde Staten, Mexico, Canada en BelgiŽ, was ik een projectmanager op het gebied van het milieu, met geavanceerde graden in de microbiologie, chemische ingenieur en bedrijfskunde. Geleidelijk aan evolueerde ik in een Nederlands/Amerikaanse glaskunstenaar die woont en werkt in Den Haag.

     


E-mail:  info@dicampliglas.com

Website:  Lisa di Campli